Canapea-colțar: avantaje și caracteristici în alegere

Canapeaua este o parte integrantă a oricărei locuințe, deoarece, fără această piesă, este aproape imposibil să creezi o atmosferă confortabilă și plăcută într-o cameră. Aproape fiecare persoană se confruntă în cele din urmă cu o provocare serioasă – achiziționarea de mobilier moale nou. O varietate imensă de modele, mecanisme de transformare, opțiuni de tapițerie și decor complică alegerea, iar gama largă de prețuri duce adesea la confuzie și stupoare. Cum să alegi canapeaua ideală pentru casa ta și pe ce să te concentrezi atunci când faci cumpărătura?

Model de canapea

Titlul de lider îi revine colțarului nu întâmplător – acest model are caracteristici funcționale și avantaje, făcând posibilă folosirea cât mai eficientă a spațiului camerei în care este instalat. Să vedem care sunt cele mai importante aspecte, care merită atenție atunci când cumpărați o canapea-colțar la Brașov.

Destinație

În primul rând, trebuie să decideți unde va sta noua dvs. canapea-colțar și ce funcții va îndeplini. De exemplu, ea poate servi drept loc pentru primirea musafirilor, un colțișor moale confortabil pentru bucătărie, un loc de dormit comod și spațios. Sau poate intenționați să folosiți colțarul pentru o căsuță de vară și o vilă la țară? Răspunsul la această întrebare va elimina opțiunile nepotrivite și va simplifica alegerea la etapa inițială.

Dimensiuni și formă

Forma și dimensiunea canapelei-colțar depind de caracteristicile încăperii și de gustul dumneavoastră. Principalul lucru este să mențineți armonia. Pentru o cameră mică, selectați opțiuni compacte și opțiuni funcționale, pentru o cameră mare – modele mai mari și mai spațioase.

Forma colțarului se citește în denumirea acestuia. Modelul are o mulțime de opțiuni de design, astfel încât fiecare cumpărător va găsi ceea ce-și dorește. Pe piață sunt propuse și colțare cu otoman, și canapele cu colțare-transformere, și modele mari în formă de U. Alegeți varianta care vi se potrivește dvs. și locuinței dvs.

Umplutură și cadru

Comoditatea și fiabilitatea unei canapele-colțar la Brașov depind direct de calitatea cadrului și a umpluturii. Cele mai bune materiale pentru cadru sunt metalul sau lemnul masiv. Acestea servesc mult timp, nu se deformează cu timpul și rezistă la sarcini grele. Canapelele-colțar cu cadru din cherestea lipită sunt mai ieftine, dar sunt mai puțin trainice și se deformează cu timpul.

Alegerea unei umpluturi bune este foarte importantă atunci când cumpărați o canapea. „Umplutura” aleasă corect vă asigură jumătate din succes. Evitați modelele cu umplutură din spumă poliuretanică – acestea se strică rapid. Cea mai bună opțiune este o umplutură ortopedică realizată din blocuri cu arcuri independente. Aceasta distribuie perfect sarcina, ameliorează durerile de spate, are efect de masaj și relaxare, nu se deformează cu timpul. Colțarul cu umplutură ortopedică va fi un loc benefic și comod pentru odihnă, ziua, și pentru dormit, noaptea.

Tapițerie și decor

Culoarea țesăturii de tapițerie și detaliile decorative ar trebui să fie în armonie cu stilul general al camerei. Respectând această regulă, interiorul va arăta armonios și integru. De exemplu, în camera dvs. domină liniile drepte, iar interiorul este decorat într-un stil minimalist, se va alege o canapea-colțar clasică, fără detalii voluminoase.

De asemenea, merită evidențiate particularitățile în alegerea de tapițerie și decor pentru o canapea într-o cameră mică. Se vor evita culorile foarte luminoase și foarte întunecate. Nu supraîncărcați canapeaua cu decor și accente de nuanțe aprinse. O alegere bună este o canapea mică, funcțională, în culori calme.

Menționăm că alegerea bună va fi din varietatea de canapele-colțare de la Brașov.